Volgende week zijn we er weer
Door: Mirjam & Stance
Blijf op de hoogte en volg Mirjam Grijpstra & Stance Muller
02 Mei 2007 | Namibië, Gobabis
Hier even een snel bericht van mij (mirjam) zoals jullie allen weten zijn wij momenteel op rondreis met onze familie. Helaas heb ik de foto's van het vorige verslag nog niet kunnen plaatsen. Dat ga ik volgende week, als wij terug zijn, weer doen. Momenteel ben ik samen met mijn ouders een rondreis aan het maken en Stance met Jos. De eerste week hebben we met z'n allen rondgetrokken, nu ieder voor zih. Ook hebben we de eerste week een bezoek gebracht aan Gobabis met onze familie. We hebben hun Epako (de sloppenwijk), het ziekenhuis en de school latern zien. Ze waren allemaal erg onder de indruk. Donderdag avond hebben we samen met Judith en Susanna een feest gegeven voor de mensen die wij inmiddels daar hebben leren kennen. Sylverius speelde samen met de band bij het kampvuur en mijn moeder leerde de afrikaanse dames Hollands dansen. En mijn vader voerde liet de dames het dansen oefenen.. GEWELDIG!!!
Voor mij en Susanna werd het zeer laat (zeg maar vroeg), helemaal omdat ik de volgende dag om 6 uur weer op moest.. dat was dus zwaar.. Gerhad een vrijwilliger van het project kreeg van ons (mijn ouders en ik) een lift tot waterberg plateau en vandaar liften naar Rundhu.. ik ging samen met mijn ouders na een nacht waterberg plateau door naar het noorden.. het is hier geweldig en we genieten enorm.. volgende week ga ik drie zeer drukke weken tegemoet.. dan maken we de slaapzalen af en ga ik de dieren in de slaapzaal schilderen.
Ik wil iedereen bedanken voor het fanatiek berichten schrijven. Ik besef nu hoe kort we nog maar in Afrika zijn en hoe snel het gaat pfffff we hebben tijd te kort.
02 Mei 2007 - 17:42
Jacob Vierkant:
Leuk om te lezen wat jullie zoal meemaken.
Ik kan mij voorstellen dat de weken voor jullie omvliegen. Knap dat je nog tijd kan vinden voor deze uitgebreidde verslaggeving.
Goed om naast het goede werk wat jullie doen ook zelf te gaan genieten van het land.
Groeten aan Stance en mijn bandmaat Jos
en nog veel mooie weken toegewenst.
Jacob
03 Mei 2007 - 07:05
Karla:
Ben ik er op Japie's verjaardag nog net op tijd achter gekomen dat jullie daar zijn en deze fantastische homepage er is. Hartstikke leuk om te lezen, krijg alleen wel last van reiskriebels. Ik ben nu al heeeel beneiuwd naar de live-verhalen en ook de foto's van J&J!
Nog heel veel plezier samen de laatste paar dagen en voor Mim natuurlijk voor de rest van de tijd. Heel veel succes bij het afmaken van de slaapzalen, het schilderen enz.Dikke komplimenten, ontzettend goed wat jullie allemaal doen.
Liefs uit Duitsland van Karla -
03 Mei 2007 - 20:49
Astrid:
Hallo familie.
Fijn om te lezen dat alles nog naar de zin gaat.
Veel reizen, genieten, hard werken en regelmatig een zweetdruppel weg pinken begrijp ik.
Pa en ma worden ook nog even in het zweet gejaagd door alle beweging die ze nu krijgen.
Ik wens jullie nog even succes met het schilderen en ben er van overtuigt dat het heel mooi word, ga er van uit dat ik nog wel mooie foto s van het resultaat krijg te zien.
Kusjes en groetjes aan allemaal. J.A.N.E
06 Mei 2007 - 12:46
Jeannet:
Zo, weer terug in Siddeburen.
We hebben een geweldige tijd gehad in Namibie.We hebben heel erg genoten van deze bijzondere reis. En we kebben met eigen ogen gezien wat Mirjam en Stance daar allemaal mee bezig zijn.
Het is haast met geen pen te beschrijven en als je daar zelf rond kijkt dan besef je pas wat een rijke stinkerds we zijn in Nederland.(je krijgt gewoon kippevel). Dus ik ben ontzettend trots op de beide dames en ik hoop dat ze de andere slaapzaal en de wandschilderingen klaar zullen krijgen(gaat vast lukken).
Doe Suzanne en Judith de groetjes en ook alle anderen die we hebben leren kennen (geweldige mensen).
Dikke KUS en groetjes van ons allebei.
06 Mei 2007 - 13:23
o,ja bijna vergeten!
Voor de liefhebbers!!
Mirjam haar "buikje" begint bruin te worden!!!! há,há,há -
07 Mei 2007 - 07:05
Simone:
Erg leuk en indrukwekkend om al jullie verhalen te lezen...
Fantastisch werk doen jullie.
Nog veel succes met alles.
Liefs Simone -
07 Mei 2007 - 08:27
Trijntje:
Met bewondering jullie belevenissen gelezen.Meiden het lijkt als je de verslagen leest heel mooi maar wel erg zwaar. maar door jullie optimisme lukt heel veel. De maanden vliegen zo wel om. Veel liefs van Jan en Trijntje. -
08 Mei 2007 - 12:10
Teun En Fritsina:
Mirjam, fantastisch wat jullie daar allemaal doen. Ik vind het heel goed dat je daar die leraren op hun nummer zet en ze aanspoort om hun werk te doen. Hopelijk knopen ze dit goed in de oren.
Besef heel goed dat je deze maanden heel veel levenservaring opdoet en je zult later heel vaak op deze periode terugkijken. Geniet er nog even van de komende weken en tot ziens.
Teun en Fritsina -
08 Mei 2007 - 16:23
Albert:
Zo meiden, indrukwekkend allemaal he ? Fijn dat alles nog zo goed gaat en inderdaad er moet nog heel wat gebeuren! Opa Hans ( laat het hem niet horen) heeft op koninginnedag een lintje gekregen. Was een geweldige verrassing voor hem ( maar niet voor mij). Jullie moeten nog even doorgaan dan krijg je er ook éen. Maar van mij mag je er al eentje hebben hoor.De plannen voor Olwage en Old Age Home zijn bijna klaar. Ziet er prachtig uit. Hoop dat we genoeg sponsors vinden om e.e.a. te realiseren.Ben druk om Imelda met jullie mee te laten gaan naar hier. Maar door de vakantieweek valt het nog niet mee! Keep on with the good work en hoop dat ik jullie en Imelda van Dusseldorf kan halen. Sppor ze daar aub wataan om wat sneller te reageren opmijn brieven/plannen !
tuut en groet -
09 Mei 2007 - 12:23
Hallo "meidem"!!
Ben weer voor het eerst aan het werk en dat is wel effen slikken na z'n heerlijke indrukwekkende vakantie daar bij jullie.
Ben erg benieuwd naar het schilderwerk van jullie, dus veel foto,s nog maken hoor!
We hebben onze foto's ook bekeken en die zijn super geworden.
Tot gauw!
Groetjes aan allemaal Jeannet -
10 Mei 2007 - 07:10
Sjoerd De Boer:
Hallo Mirjam (en Stance)
Ik vond het heel erg bijzonder toen ik hoorde dat jullie naar Namibie vertrokken waren. Nu zou ik jullie graag willen interviewen voor Decaan & Mentor als onderdeel van een groter artikel over docenten die in het buitenland aan de slag gaan. Dus over jullie motivatie, jullie ervaringen en dergelijke.
Graag hoor ik van jullie of dat zou kunnen. En zo ja, wanneer dan.
groetjes en veel plezier en succes nog de laatste dagen
Sjoerd
sjoebidoea@yahoo.com