Nog steeds geen foto's,
Door: Mirjam & Stance
Blijf op de hoogte en volg Mirjam Grijpstra & Stance Muller
23 Maart 2007 | Namibië, Gobabis
Het wordt dus nog even een aantal dagen wachten. De dagen vliegen hier om. Het up-loaden van foto's gaat hier net zo traag als het tempo waarin de meeste mensen werken.. dus heb je even? hi hi hi.
Vandaag hebben we al een heel pak geld uitgegeven voor de school en het ziekenhuis. Voor de jongeren in het zoekenhuis hebben we spelletjes gekocht zoals Twister. Ik (Mirjam)begin vanavond met rek en strek oefeningen want ik moet en zal de afrikaanse kinderen er volgende week uit twisten.
We zijn op zoek geweest naar schoolbankjes, maar nergen te vinden of heel duur. Een oproep aan jullie allen: WIE WEET GOEDKOPE SCHOOLBANKJES?
De plannen voor het fonds zijn heel serieus. We hopen dat er dan ook veel geld zal binnenkomen. we zijn uiteraard op zoek naar sponsors en vrije-gevers. Zoals mijn moeder al opperde willen we de lokatie's betrekken hierbij, maarhet wordt waarschijnlijk een opzichzelf staant fonds zodat het voor alle sponsoren aantrekkelijk is zoals scholen, en andere intiatieven. Of het dan een door-geef-fonds wordt zien we ter zijndertijd wel. Niet te veel op de zaken vooruit lopen. Het wordt nog een heel geregel, maar stiekum is het wel et doel het voor eind mei rond te hebben. Ik maak een website waar een beeld wordt gegeven van de projecten die gesponsord worden en natuurlijk de mensen die er werken. Ook kan er dan makkelijk bijgehouden worden wat er waaraan uitgegeven wordt.
Trouwens Coby: wat tof dat de school in Hellum een actie gaat houden. Helemaal te gek!!! Het geld kunnen we gebruiken want.. we hebben heel veel plannen! Binnenkort meer informatie overhet fonds en onze verhalen. Lokatie's van de SKL, de rugbyclub en andere fanatiekelingen ik daag jullie uit vast een leuke activiteiten te bedenken om geld in te zamelen hi hi hi.
Albert: ja natuurlijk mis ik jullie al.. snik...(ik moet in november ook maar weer mee hi hi hi)van de UB40 cd geniet ik enorm. Als ik weer in Nederland ben breng ik je, als ik een aanhanger kan regelen, de geleende (lees gejatte) spullen weer terug hi hi hi
Eerst een dikke kus van ons aan jullie allen tot snel!
23 Maart 2007 - 15:40
Anita:
Stance =D , Geen reactie op het verhaal maar over myn school . linde college in wolvega , doet ook mee aan een actie over namibie en theoretisch 1 niveau boven my . dus jammer genoeg kan ik niet heen, gaan daar ook heen voor 2 weken volgens my. om daar te kijken en hebben veel geld ingezameld voor de mensen daar. ik baal dus heel erg . MEGA erg dat ik niet mee kan, zou wel fantastich zijn . dus ik helemaal stoer doen, dat MYN tante ook in namibie zit & dat ze daar ook mensen helpt samen met een Mirjam .
Nou veel plezier , & veel succes daar ! en geniet der van =) !
veel liefs & kusjes .
Anitaa -
23 Maart 2007 - 16:01
Marianne:
Hallo Mirjam en Stance,
vlak voordat ik mijn weekend (als oppas-oma) begin, snel een berichtje naar jullie in Namibie:
wat leuk om jullie enthousiaste plannen en verhalen te lezen. Ik merk wel dat het gemakkelijker is om ter plekke met ideeën te komen. Van hieruit is toch moeilijk voor te stellen wat er nodig is, maar vooral ook "wat werkt"!
We moeten zeker verder praten over jullie idee van het fonds en hoe we dat kunnen vormgeven. (Ik zal er ook met Albert over spreken)
Natuurlijk kijken we allemaal vol verwachting uit naar nieuwe foto's, maar jullie verhalen zijn ook TOP!
Goed weekend en tot hoors,
groetjes vanuit Ljouwert,
Marianne van Hall -
23 Maart 2007 - 16:16
Linda:
Hallo Stance en Mirjam,
Ik weet dat vrienden van mij schoolbankjes hebben. Ik zal eens effe rond vragen. Wat is het toch ongelooflijk geweldig dat jullie dit doen!!!
Groetjes Linda
(SKL Wille!) -
23 Maart 2007 - 18:48
Mirjam:
Linda: dat zou super zijn! Marianne: geweldig dat je zo betrokken bent bij onze reis. Ik hoop dat we iets moois kunnen maken van dit fonds! Voor iedereen eerst weltrusten! ! kus mirjam -
23 Maart 2007 - 19:45
Jits:
Lieve meiden,
Wauw, je kunt je niet voorstellen hoe ontzettend euforisch ik was, toen ik las dat de speelkamer nog helemaal intact is, en de vrijwilligster volop aan het werk!!! Joepieeeeeeee! En dat na bijna een jaar! Ik had het nooit durven dromen! Ons keiharde werken heeft dus echt z'n vruchten afgeworpen...
Op Emma kun je inderdaad echt aan, en wat betreft het fonds: een top-idee!
Emma, Magdelena en Francisca (als die laatste twee er nog werken, tenminste) kwamen volledig vrijwillig opdraven, en dat terwijl de uit de sloppenwijk moeten komen (vele kilometers lopen) en zelf een groot gezin hebben te onderhouden.
Het zou voor hen zo geweldig zijn om een inkomstenbron te krijgen! Die dames hebben zo veel liefde voor hun medemens terwijl ze het zelf niet al te best hebben, dat moet echt beloond worden!
Zeg ze alsjeblieft hoe geweldig we het vinden dat ze nog steeds de moed, kracht, energie en liefde vinden om dit vol te houden! En zeg ze maar dat ik nog vaak terugdenk aan hun prachtige afscheidslied "together we can make it"
Dames, all the best!
Liefs Jitske
23 Maart 2007 - 20:27
Fam.Borg.:
Stance&Mirjam.Jammer dat er steeds geen foto maar wel computer gevonden,maar hopelijk komt ie eraan hoor!!Bekijk maar effe en dan lukt het!!We zijn heel benieuwd op een mooie foto,s.Vorig foto die we hadden ontvangen waren heel mooi en duidelijk.Ze zijn heel duidelijk.We wachten wel over enkele dagen een verse foto,s.Maken jullie daar wel goed en lekker warm daar,he.Maar hier in holland schijnt de zon en oplopende temperatuur naar lente,se waarde.Nou,jullie beide heel veel succes daar en de groeten van Fam.Borg. -
23 Maart 2007 - 22:17
Jos:
Jullie zijn goed bezig dames, ik ben benieuwd naar de fotos, jammer dat het net wat traag is, maar wat geeft het.
Nog even wachten en dan kan ik alles met eigen ogen zien en ervaren.
Leuk van de school van Anita, he
All the baaie best.
Liefs en kusjes.
Jos -
24 Maart 2007 - 07:56
Hans:
Hoi, sweethearts!
Sorry voor mijn wat late reaktie maar dit betekent niet dat jullie (nu al) uit mijn gedachten zouden zijn. Met veel interesse jullie verslagen gelezen; hartstikke goed! Wat was het hier koud in Drachten....Onze terugreis is prima verlopen; in Dusseldorf stond de familie klaar en op een Raststatte hebben we genoten van een heel gewoon maar bijzonder lekker kopje kippensoep. Terug in Friesland geprobeerd om zo duidelijk mogelijk antwoord te geven op alle vragen van familie, vrienden en andere relaties maar wat is het toch moeilijk om een goed beeld te schetsen van alles wat we in Namibie hebben meegemaakt;je moet het echt gezien, geroken en gevoeld hebben. Ik mis jullie moederlijke zorg en gekke grappen. Houd je haaks, ga enthousiast verder met het prachtige werk en we houden kontakt. Dikke tuten (!), Hans -
24 Maart 2007 - 16:18
Jeannet:
Geweldig leuk dat iedereen zo enthousiast reageerd op jullie idee om een soort van fonds in het leven te roepen om dit project staande te houden.
Misschien is het wel een idee om op de locatie's een soort van kindermarkt te gaan houden (net als in Siddeburen met de feestweek). De kinderen kunnen dan bv. speelgoed en/of kleding waar ze zelf niets meer mee doen verkopen en de opbrengst voor de kinderen daar gebruiken.Hopelijk komen er heel veel ideeen (maar vooral veel geld) binnen waar jullie wat mee kunnen doen.
Dikke kus van mij. -
24 Maart 2007 - 16:30
Renny:
Haailady's
Wat Jitske ook al schrijft is het geweldig om te lezen dat het project in het ziekenhuis nog steeds draait, en het zou ook heel goed zijn dat er voor de oudere kinderen en de volwassenen meer aktiviteiten komen. En om de vrijwilligwers te stimuleren om dit soort dingen te blijven doen zou het heel goed zijn dat daar een vergoeding tegenover staat. Goed idee dus dat fonds. En het wordt voor jullie dus ook klussen om de slaapzalen wat leuker aan te kleden. Je hebt in ieder geval eer van je werk. Werkt zr Brandt er ook nog steeds, een topmens met hart voor de kinderen?
Wel erg jammer dat sida sores niet meer zo goed loopt. Maria heeft daar vorig jaar erg veel tijd en energie in gestoken.
Doe ze de groeten daar, en leuk dat jullie zo regelmatig een bericht op de site zetten.
Kus Renny -
24 Maart 2007 - 16:59
Leeuwarden:
Stance het wordt tijd, dat ik me realiseer dat je zomaar opeens aan de andere kant van de wereld zit! Tjonge ... is niet niks!
Succes en groeten van, Gemma & Jaap. -
26 Maart 2007 - 11:44
Carolien:
Hoi Stance en Mirjam,
Wat zijn jullie al druk bezig en wat maken jullie veel mee. Leuk om te lezen. Goed idee dat fonds!
Ik blijf jullie verhalen volgen,
veel liefs en succes Carolien -
28 Maart 2007 - 18:12
Dora:
Zonnige groeten vanuit Leeuwarden voor jullie. Leuk om de verhalen op de site te lezen maar ook weer de reacties daarop. Via de mail heb ik wat spelletjes ideëen gestuurd. Maar ook zo nog even een groet!
groeten van Dora